About

Wednesday, July 13, 2011

Tutorial make-up mata dari Cik Anisa....

   Assalamualaikum.. lama betul cik anisa x update blog.. smpai ader member2 yang tanye.. huhuhuh sory la yerk.. cik Anisa xde wireless kat umah.. ni pon baru jerk beli broadband baru.. stelah yang lame gaib...
jom make-up..
                                        
                         tengok betul2 perbezaan mata cik anisa.. lain kan!!!


nk blaja... jom!!!!!!


  1. Mata cik anisa yg x pakai apa2
  2. Mula2 pastikan muka telah disapu dengan alas bedak yang  sesuai dengan warna kulit korang.. Faundation cik anisa guna jenama mabeline.. kemaskan dengan bedak compact mabeline jugak kemudian
  3. Sapukan pembayang mata ikut warna kulit dalam ni cik anisa gune warna gold yag ade sikit bling2..
  4. sapukan pembayang mata warna hijau gelap
  5. + hitam di hujung nya.... ikut tulang mata... tujuanya untuk membuat mata kita nampak besar..
  6. sapukan eye liner.. pastikan ianya kemas.. tarik sedikit di bahagian hujung mata.
  7. bagi mencantikan lagi mata.. pasang bulu mata.. pastikan bulu mata tidak terlalu tebal, tidak terlalu panjang supaya tidak kelihatan keterlaluan.
  8. Sapukan mascara.
  9. sapu sedikit eye line di bawah mata kemaskan kening ikut bentuk kening dengan tepat...
  10. itulah hasilnya....

3 comments:

AnNa FaRHaNa said...

tips yang bgus..tp xdak alat make la plak anis nk apply..jenama ape yg elok ea?

McLoh said...

cukup la jenama air sembahyang cik anna oiii...tp kuarkn duit ttp dapat nur di muka...hehhehe...~~~jgn marah yer cik anis comey...

Anis Anisa said...

hehehhe.. bagus cik mclohtu